hur-khaknulo-bankivsku-systemu-rf-lezhat-deiaki-z-naibilshykh-bankiv-dzherelo

ГУР "хакнуло" банківську систему рф: "лежать" деякі з найбільших банків - джерело

 • 24104 переглядiв

Українська розвідка "хакнула" банківську систему росії. Онлайн-сервіси багатьох російських банків не працюють або деградували, також спостерігаються перебої в роботі мобільних операторів та інтернет-провайдерів.

Українська розвідка "хакнула" банківську систему росії. Зокрема, онлайн-сервіси не працюють або суттєво деградували у "Альфа-банку", "СберБанку", Райффайзен банку, ВТБ Банку, РСХБ Банку, Газпромбанку, Т-Банку, онлайн-банкінгу iBank. Про це журналісту УНН повідомили власні джерела.

Деталі

"Від ранку 23 липня розпочалася масована кібератака фахівців ГУР МОУ на банківську систему держави-агресора. Внаслідок удару припинилася або значно ускладнилася робота платіжних систем, мобільних додатків банків, особистих кабінетів, системи оплати послуг в громадському транспорті тощо. Також спостерігаються перебої в роботі основних мобільних операторів та інтернет-провайдерів росії", - повідомив співрозмовник УНН.

ГУР разом із кіберволонтерами атакувала майже сотню веб-ресурсів рф16.07.24, 14:55

За інформацією джерел, користувачі на всій території рф скаржаться на те, що не можуть скористатися цифровими послугами відразу низки основних банківських установ рф.

"Зокрема, онлайн-сервіси не працюють або суттєво деградували у "Альфа-банку", "СберБанку", Райффайзен банку, ВТБ Банку, РСХБ Банку, Газпромбанку, Т-Банку, онлайн-банкінгу iBank. Окрім того, заблокована або відчутно порушена робота національних платіжних систем терористів - "Системи швидких платежів "СБП" та Національної системи платіжних карт "НСПК", - повідомило джерело.

Також російські користувачі у соцмережах масово скаржаться на неможливість скористатися мобільним звʼязком або мобільним інтернетом від "Білайн", "Мегафон", "Теле2" та "Ростелеком".

У росії вже визнали, що масовий збій в роботі онлайн-сервісів є наслідком атаки "політично мотивованих хакерів". Водночас джерела в українській розвідці зазначають, що атака ще триває і далека до свого завершення.

ГУР зламало сервери міноборони росії і отримало секретні документи04.03.24, 08:42

"Насправді, росіяни таким чином досягають "цілей сво", яка, як відомо, іде "по плану". росія і кріпосні путіна повертаються до "істоков" і "скрєп": "натівський" інтернет все менше впливає на життя росіян, а онлайн-сервіси зникають як "ворожі ліберальні цінності". Це вдалий момент, аби повною мірою втілити в життя омріяне кремлем "імпортозамєщєніє" у форматі дерев’яних рахівниць, паперових сберкнижок і наскельного бухгалтерського живопису. Ми зі свого боку докладаємо всіх зусиль, аби прискорити цей процес і повернути московитів у часи, коли ніякий біткоїн, біржова акція або навіть долар жодним чином не впливав на їхнє життя. Адже вони банально не матимуть до цього доступу", - прокоментував ситуацію співрозмовник в ГУР МОУ.

Популярні

Новини по темі

Трамп заявив, що хоче провести дебати з Гарріс

 • 10964 переглядiв