hrossi-naiblyzhchymy-dniamy-vidvidaie-kursku-aes-ta-zustrinetsia-z-zelenskym-u-kyievi

Гроссі найближчими днями відвідає курську АЕС та зустрінеться з Зеленським у Києві

 • 18686 переглядiв

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі планує відвідати курську АЕС та зустрітися з Президентом України у Києві. МАГАТЕ стурбоване бойовими діями поблизу російської АЕС через старі реактори без додаткового захисту.

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що планує відвідати курську атомну електростанцію в найближчі кілька днів, а потім вирушити до Києва, де планує зустрітись з Президентом України Володимиром Зеленським. Про це він заявив в інтерв'ю Bloomberg, передає УНН.

За словами Гроссі, МАГАТЕ "вкрай стурбоване" бойовими діями поблизу російської атомної електростанції, оскільки на АЕС в експлуатації перебувають старі радянські реактори. Два енергоблоки не мають додаткових шарів захисту, щоб стримати радіацію в разі аварії.

"А якщо додати до цього той факт, що у вас є війська, які наступають, об'єктивно кажучи, у межах досяжності артилерії, то, звісно, це викликає величезне занепокоєння в мене і в агентства", - додав він.

Гроссі планує відвідати станцію в найближчі кілька днів, а потім вирушити до Києва, де він має намір поговорити з Президентом України Володимиром Зеленським, пише Bloomberg.

Доповнення 

У мзс рф заявили, що буцімто Україна розпочала підготовку нападу на курську атомну електростанцію. А у Міноборони рф вказали, що "з належною серйозністю" оцінюють інформацію про нібито підготовку до атаки. 

Варто зазначити, що рф не вперше каже нібито про підготовку атак на АЕС.

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі