hromadam-zi-znachnoiu-chastkoiu-viiskovoho-pdfo-do-pererozpodilu-zatverdyly-kompensatsiiu

Громадам зі значною часткою військового ПДФО до перерозподілу затвердили компенсацію - Мінфін

 • 27203 переглядiв

Український уряд ухвалив рішення про компенсацію місцевим громадам, на яких вплинув перерозподіл надходжень від військового ПДФО

Уряд затвердив компенсацію громадам, які мали вагому частку військового ПДФО у структурі своїх податкових надходжень, повідомили у вівторок у Міністерстві фінансів, пише УНН.

Сьогодні, 19 грудня, на засіданні уряду затверджено механізм розподілу додаткової дотації за жовтень-грудень 2023 року тим місцевим громадам, у яких військовий ПДФО становить значну частку у структурі надходжень від цього податку

- повідомили у Мінфіні.

Водночас, вказали у міністерстві, усі місцеві громади, які в жовтні-листопаді 2023 року зазнали зменшення доходів (не враховуючи військовий ПДФО), отримають також фінансову компенсацію. Розмір компенсації буде таким, що їх доходи стануть еквівалентними до тих, які вони мали за аналогічний період минулого року.

Зеленський підписав законопроєкт щодо перенаправлення військового ПДФО до держбюджету17.11.23, 14:23 • [views_10560]

Доповнення

У Мінфіні вказали, що відповідно до ухваленого закону щодо перерозподілу військового ПДФО, отриманий додатковий ресурс у 2024 році обсягом 96,3 млрд грн буде спрямовано до спецфонду держбюджету на конкретні цілі.

Юлія Шрамко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Головою Держлісагентства призначено Віктора Смаля

     • 25355 переглядiв

    Киянин отримав вирок за обливання фарбою перехожих

     • 26110 переглядiв