ukenru
hotuvav-zamakh-na-prezydenta-ukrainy-za-spivpratsiu-z-rozvidkoiu-rf-poliaku-zahrozhuie-do-8-rokiv-viaznytsi

Готував замах на президента України: за співпрацю з розвідкою рф поляку загрожує до 8 років в'язниці

 • 45115 переглядiв

Затриманому в Польщі чоловікові загрожує до 8 років ув'язнення за співпрацю з російськими спецслужбами та підготовку замаху на президента України Володимира Зеленського.

Затриманому у Польщі чоловіку, якого підозрюють у співпраці рф та підготовці замаху на президента України Володимира Зеленського загрожує до 8 років за ґратами. Про це повідомила пресслужба Національна прокуратура Польщі, передає УНН.

Деталі 

Слідство встановило, що Павел К. вийшов на громадян рф, які беруть безпосередню участь у війні в Україні, та за їхнім завданням збирав і передавав російській військовій розвідці інформацію про безпеку аеропорту Жешув-Ясьонка. 

Затриманому на території Польщі інкримінували готовність діяти на користь зовнішньої розвідки, кваліфіковано за ст. 130 § 3 Кримінального кодексу. За скоєне передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років

- резюмували у відомстві. 

Зазначається, що окружний суд Варшави за клопотанням польської прокуратури 18 квітня обрав Павелу К. запобіжний захід у вигляді арешту.

Доповнення

У Польщі також відзначили активну співпрацю України у цьому питанні. У Національній прокуратурі кажуть, що скоординована діяльність польських та українських служб дозволила отримати докази також за межами Польщі.

Нагадаємо

У Польщі затримали чоловіка, який співпрацював з російською розвідкою та допомагав у підготовці замаху на президента України Володимира Зеленського.