holovnym-zavdanniam-minoborony-bude-lokalizatsiia-vyrobnytstva-ozbroien-v-ukraini-na-tse-peredbachaietsia-225-mlrd-hryven

На локалізацію виробництва озброєнь в Україні передбачено 225 млрд гривень: це головна мета Міноборони у 2024 році

 • 36734 переглядiв

Рустем Умєров взяв участь у британсько-українській конференції з оборонної промисловості, де заявив, що Міністерство оборони України зацікавлене у прямих угодах із британськими виробниками озброєння та готове підписувати довгострокові контракти. Окремо глава Міноборони наголосив, що метою Міноборони на 2024 рік є локалізація виробництва озброєнь на території України.

Міністр оборони Рустем Умєров взяв участь у британсько-українській конференції, де закликав британські оборонні компанії отримувати фідбек від українських захисників, використовуючи можливість перевірки зразків у бойових умовах. Також міністр повідомив про зацікавленість Києва у прямих угодах з британськими виробниками, але наголосив, що головною метою має стати локалізація виробництва озброєнь в Україні.

Про це повідомляє УНН, посилаючись на пресслужбу Міністерства оборони України.

Деталі

Міністр оборони України Рустем Умєров 15 грудня взяв участь у британо-українській конференції з оборонної промисловості, що відбулася у Києві.

Під час конференції він відзначив, що ключовою метою Міністерства оборони України на наступний рік має стати локалізація виробництва озброєнь.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна запроcила Туреччину приєднатися до Морської коаліції

Під час свого виступу глава Міноборони також підкреслив, що Британія є одним з найбільших партнерів та союзників України; Умєров подякував Сполученому королівству за всю надану зброю, яка дозволила Україні вистояти у перші дні повномасштабного вторгнення російських загарбників, і продовжує допомагати звільняти українські землі й сьогодні.

Міністр оборони підкреслив, що оборонне відомство зацікавлено у прямих угодах з британськими виробниками, і закликав британські оборонні компанії використати можливість перевірки зразків у бою, отримуючи швидкий фідбек від захисників України, що також допоможе прозорій та ефективній співпраці.

Ми зацікавлені у прямих угодах з британськими виробниками, готові підписувати довгострокові контракти

- сказав Рустем Умєров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністерство оборони України перейшло на стандартну систему закупівель НАТО

Ігор Тележніков

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На Кіровоградщині сили ППО збили російську ракету

     • 40382 переглядiв

    Зеленський анонсував "активні" тижні в зовнішній політиці

     • 34897 переглядiв