holovnyi-dyplomat-latvii-i-pretendent-na-posadu-henseka-nato-zaiavyv-pro-neobkhidnist-chitkoho-bachennia-shchodo-rosii

Головний дипломат Латвії і претендент на посаду генсека НАТО заявив про необхідність чіткого бачення щодо росії

 • 22929 переглядiв

Міністр закордонних справ Латвії та кандидат на посаду Генерального секретаря НАТО Крішьяніс Карінш наголошує на необхідності чіткого бачення щодо росії та досягнення консенсусу всередині Альянсу на тлі збільшення витрат на оборону.

Міністр закордонних справ Латвії Кріш’яніс Каріньш, який претендує на найвищу посаду в НАТО, заявив, що альянсу потрібен лідер, який досягне консенсусу, буде прихильним до збільшення витрат на оборону і матиме чітке бачення того, як поводитися з росією. Про це повідомляє АР, пише УНН.

Наступний міністр повинен мати чітке бачення майбутньої ролі НАТО, як вона збирається розширюватися, як вона працюватиме, щоб стримувати росію,

- сказав Карінс.

Деталі

Він також заявив, що важливо не панікувати, визнаючи "дуже реальну загрозу, яку представляє росія", і працювати разом, щоб її стримувати.

Зазначається, що через війну росії проти України, процес призначення нового генерального секретаря став дуже політизованим. Естонія, Латвія, Литва та Польща зайняли непохитну позицію на підтримку України, і через це одному з лідерів цих країн може бути важко отримати посаду.

НАТО, найімовірніше, призначить нового генерального секретаря на своєму наступному саміті у Вашингтоні в липні.

Нагадаємо

Міністри закордонних справ країн-членів НАТО на засіданні 28-29 листопада обговорять дестабілізуючі дії росії і проведуть перше міністерське засідання Ради Україна-НАТО, за участю голови МЗС України Дмитра Кулеби, учасники погодять рекомендації щодо пріоритетних реформ в Україні на шляху до членства в НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каллас, Рютте, Карінш: хто претендує на посаду генерального секретаря НАТО

Ольга Розгон

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Матір з немовлям врятували з палаючої будівлі на Львівщині

     • 22559 переглядiв

    В окупованому Севастополі пролунали вибухи

     • 33229 переглядiв

    Армія рф завдала 16 ударів по цивільному населенню Донеччини

     • 28717 переглядiв