holovne-zavdannia-oborona-nashoi-derzhavy-zelenskyi-do-mistsevykh-ta-rehionalnykh-vlad

Головне завдання - оборона нашої держави: Зеленський до місцевих та регіональних влад

 • 34249 переглядiв

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що пріоритетним завданням для всіх органів влади наразі є оборона української держави. Про це він сказав під час виступу  на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад, передає кореспондент УНН.

"Життя держави, життя будь-якої громади, життя кожної людини є одним і тим самим життям України – життям, яке ми маємо захищати і маємо захистити від агресії росії. І якщо хтось на будь-якій посаді чи то в державі, чи то в органах місцевого самоврядування чомусь вважає, що війна – вона "десь там", а він нібито може займатися чим завгодно іншим – скажімо так, пріоритетним питанням, – то це велика помилка, яку треба виправити", - сказав Зеленський.

Звертаючись до громад він  наголосив, що головне завдання – оборона держави.

"Займаючись війною і європейськістю, якщо можна так сказати, нашої держави, не звертав багато часу саме на це й тому буде дуже звертати. Дуже прошу вас не давати можливості мені витрачати час саме на таку діяльність. Дуже хотілось б, щоб на місцях все було зроблено заради нашої перемоги, від виділення коштів, й до інших питань за які потім може буде соромно перед суспільством. Головне завдання – оборона нашої держави", - зазначив Зеленський.

Доповнення

Київрада ухвалила бюджет столиці на майбутній 2024 рік. На допомогу ЗСУ у бюджеті попередньо передбачено 1 млрд грн.

Депутат Київради, військовослужбовиця Аліна Михайлова заявила, що на цільові програми підтримки військовослужбовців ("Підтримка киян – Захисників та Захисниць", "Захисник Києва") – сумарно передбачено 771 млн грн.

"Це менше 1% видатків бюджету Києва. І так, на програму "Захисник Києва" грошей менше, ніж на туризм", - зазначила вона.

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі