holova-yes-kazhe-shcho-blok-vzhe-maie-stratehichne-partnerstvo-z-ukrainoiu

Голова ЄС каже, що блок вже має "стратегічне партнерство" з Україною

 • 43383 переглядiв

ЄС вже має угоду, яка полегшує співпрацю з Україною; будь-яке рішення щодо членства України в ЄС буде обговорюватися на саміті лідерів ЄС у грудні, заявив президент Ради ЄС Шарль Мішель.

Європейський Союз вже має угоду про асоціацію з Україною, і подальші рішення щодо членства України в ЄС будуть узгоджені на саміті лідерів ЄС 14-15 грудня. Про це президент Європейської ради Шарль Мішель сказав Reuters, у кулуарах на саміту COP28, що нині відбувається в Дубаї передає УНН.

У нас є Угода про асоціацію з Україною, яка пропонує багато можливостей для тісної співпраці з Україною… У грудні ми проведемо глибокі дебати з 27 колегами, щоб оцінити, яке рішення ми приймемо.

- сказав президент Європейської ради Шарль Мішель Reuters.

Контекст

Журналісти Reuters поцікавились в  очільника Європейської Ради про їхні плани щодо надання Україні членства через нещодавні заяви Прем'єр-міністр Угорщини Віктора Орбана, який лобіює ідею "стратегічного партнерства" для України замість того, щоб дозволити нашій країні просунутися на шляху до членства в ЄС.

Зазначається, що коментарі Орбана були зроблені напередодні саміту лідерів ЄС, що має відбутись 14-15 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орбан запропонував угоду "до 5-10 років" про стратегічне партнерство між Україною та ЄС замість переговорів про членство

Аби погодити початок переговорів про вступ України до ЄС, коли вона виконає остаточні умови, потрібна одностайність усіх 27 держав-членів блоку.

Коментарі ж Орбана загрожують зірвати це рішення та позбавити Київ бажаної вступу.

Тетяна Салганік

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    На Прикарпатті через негоду обмежили рух вантажівок

     • 32292 переглядiв