holova-mzs-brytanii-kemeron-tsoho-tyzhnia-pryide-v-ssha-obhovoryty-vidpovid-na-ahresiiu-rf-v-ukraini

Голова МЗС Британії Кемерон цього тижня приїде в США обговорити відповідь на агресію рф в Україні

 • 26307 переглядiв

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон відвідав Вашингтон, щоб обговорити реакцію на російську агресію в Україні та напруженість на Близькому Сході, підтвердивши підтримку України.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон цього тижня відвідає Вашингтон, щоб обговорити, зокрема, відповідь на російську агресію в Україні.  Це буде перший візит Кемерона до США з моменту вступу на посаду минулого місяця. Про це повідомляє міністерство закордонних справ Британії, пише УНН.

За словами Кемерона, якщо президента росії володимира путіна не зупинити в Україні, він повернеться за новими територіями.

Наша відповідь має бути силою, стійкістю та єдністю. Я вирушу до Вашингтона, щоб попрацювати з нашим найближчим і найсильнішим союзником, США. Там зараз тривають дебати - про те, як сильно і як довго допомагати Україні. Я знаю, що аргументи - що європейська безпека - це американська безпека і що диктаторів не можна умиротворяти - переможуть. Але я хочу запевнити їх у тому, що ми будемо дотримуватися наміченого курсу і залучати інших союзників

- заявив Кемерон.

Голова МЗС Британії нагадав, що минулого тижня був присутній на першому засіданні Ради НАТО щодо України. За словами Кемерона, він  побачив "силу найуспішнішого альянсу в історії". 

Кемерон у Вашингтоні також збирається обговорити деескалацією напруженості на Близькому Сході, йдеться у повідомленні.

Ми повинні чітко усвідомлювати як загрози, з якими ми стикаємося, так і тих, хто хоче, щоб ми зазнали невдачі

- заявив голова МЗС Британії.

Додамо

Вже цього тижня сенат США розпочне розгляд законопроєктів про допомогу Ізраїлю та Україні.

Доповнення

У листопаді Девід Кемерон здійснив свій перший закордонний візит і приїхав в Україну, де зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. Кемерон із Зеленським обговорили зброю для фронту, посилення протиповітряної оборони та захист українців і критичної інфраструктури,

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі