ukenru
holova-izrailskoi-viiskovoi-rozvidky-podav-u-vidstavku-cherez-provaly-u-zviazku-z-atakoiu-na-izrail-7-zhovtnia

Голова ізраїльської військової розвідки подав у відставку через провали у зв'язку з атакою на Ізраїль 7 жовтня

 • 17517 переглядiв

Голова ізраїльської військової розвідки Аарон Халіва подав у відставку після того, як взяв на себе відповідальність за те, що не зміг передбачити і запобігти руйнівній атаці ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня.

Очільник ізраїльської військової розвідки Аарон Халіва, який минулого року взяв на себе відповідальність за невдачі, які дозволили ХАМАС вчинити атаку на Ізраїль 7 жовтня, подав у відставку, з посиланням на заяву військових у понеділок повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Генерал-майор Аарон Халіва був одним із багатьох високопоставлених ізраїльських командирів, які заявили, що їм не вдалося передбачити і запобігти одній з найбільш руйнівних атак в історії Ізраїлю.

Керівник ізраїльської розвідки взяв на себе відповідальність, що не зміг попередити про напад ХАМАСу 7 жовтня16.10.23, 23:57 • [views_387255]

"Розвідувальний підрозділ під моїм командуванням не впорався із покладеним на нас завданням. З того часу я ношу цей чорний день із собою", - сказав він у заяві про відставку, опублікованій військовими.

Голова збройних сил генерал-лейтенант Герці Халеві та голова внутрішньої розвідки Шин Бет Ронен Бар взяли на себе відповідальність після атаки, але залишилися на своїх посадах, поки війна в Газі триває, зазначає видання.

"Навпаки, прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу досі не взяв на себе відповідальності, хоча опитування показують, що більшість ізраїльтян звинувачують його в тому, що він не зробив достатньо для запобігання нападу чи захисту від нього", - пише видання.

Доповнення

Під час атаки 7 жовтня тисячі бойовиків ХАМАС та інших угруповань прорвалися через високотехнологічні бар'єри безпеки навколо сектора Газа, заставши ізраїльські сили зненацька та вторгнувшись у громади навколо анклаву.

Внаслідок атаки було вбито близько 1200 ізраїльтян та іноземців, більшість з яких були цивільними особами, а близько 250 осіб були взяті в полон у секторі Газа, де 133 особи залишаються заручниками, вказує видання.