henshtab-154-boiovykh-zitknen-za-dobu-naiaktyvnishi-boi-na-pokrovskomu-napriamku

Генштаб: 154 бойових зіткнень за добу, найактивніші бої на Покровському напрямку

 • 24204 переглядiв

За добу відбулося 154 бойових зіткнення, найактивніші бої - на Покровському напрямку. Росія завдала 71 авіаудар, використала 629 дронів-камікадзе та здійснила понад 3400 обстрілів по позиціях ЗСУ та населених пунктах.

Від початку цієї доби відбулося 154 бойових зіткнення. Найбільш активно ворог і надалі наступає на Покровському напрямку. Про це повідомив Генштаб, передає УНН.

Деталі

Російські загарбники завдали по території України 71 авіаудар, скинувши 86 КАБів. Крім цього, залучили для ураження 629 дронів-камікадзе та здійснили понад 3400 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах.

На Харківському напрямку ворог п’ять разів атакував оборонні рубежі наших воїнів неподалік Липців та Вовчанська. Чотири атаки зупинено, одна - досі продовжується.

На Куп’янському напрямку противник провів 13 наступальних і штурмових дій. Найбільше - біля Синьківки та Глушківки, чотири та п’ять відповідно.

На Лиманському напрямку протягом доби російські загарбники атакували позиції українців поблизу семи різних населених пунктів. Найактивніше діяли біля Макіївки і Невського. Загалом на напрямку наші захисники відбивали 11 атак.

На Сіверському напрямку під час бойових зіткнень оборонці української землі зупинили 8 ворожих атак у районах Івано-Дар'ївки, Спірного та Верхньокам’янського. Неподалік останнього, до того ж, триває ще одне боєзіткнення.

На Краматорському напрямку противник здійснив п’ять наступальних дій поблизу Іванівського та Андріївки. Сили оборони відбили усі спроби противника просунутись уперед.

На Торецькому напрямку росіяни 21 раз атакували українські війська у районах Торецька, Нью-Йорка, Залізного, Неліпівки та Північного. 16 боєзіткнень - завершено, ще п’ять - триває, чотири з них - біля Торецька.

На Покровському напрямку, від початку цієї доби, точилося 63 боєзіткнення. Ворог концентрував свої зусилля неподалік населених пунктів  Воздвиженка, Новогродівка, Михайлівка - провів там майже половину від загальної кількості атак. Сили оборони загалом вже зупинили 60 штурмів, три - ще продовжуються.

На Курахівському напрямку ворог 11 разів атакував наші позиції поблизу Невельського та Костянтинівки. У результаті боєзіткнень зазнав поразки.

На Времівському напрямку противник здійснив п’ять штурмових дій, зокрема у бік Водяного. Всі штурми відбито.

На Придніпровському напрямку одна атака окупантів не мала успіху.

Генштаб: сьогодні вже 78 боїв на фронті, понад третина - на Покровському напрямку19.08.24, 16:49

Лілія Подоляк

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Росіяни завдали по Сумщині 256 ударів, поранено четверо людей

     • 28537 переглядiв

    На Київщині працюють сили ППО, чути вибухи

     • 28990 переглядiв

    Олена Зеленська взяла участь у нараді дипломатів у Дніпрі

     • 37150 переглядiв

    Зеленський обговорив ветеранську політику на Дніпровщині

     • 73252 переглядiв