hensek-oon-zasudyv-raketnyi-udar-rf-po-okhmatdytu

Генсек ООН засудив ракетний удар рф по "Охматдиту"

 • 22952 переглядiв

ООН рішуче засуджує масовану ракетну атаку Росії на Україну, в результаті якої загинули десятки цивільних осіб, включаючи дітей, і була пошкоджена дитяча лікарня "Охматдит" у Києві.

ООН рішуче засуджує масовану ракетну атаку росії по Україні, під час якої зокрема було пошкоджено дитячу лікарню "Охматдит". Про це пише УНН з посиланням на заяву генерального секретаря ООН Антоніо Гутерріша.

Деталі

Генеральний секретар рішуче засуджує ракетні атаки рф, які уразили житлові будинки та цивільну інфраструктуру по всій Україні, включно з містами Київ, Кривий Ріг, Дніпро та Покровськ.

В ООН додають, що в результаті удару загинули десятки мирних жителів, у тому числі діти, і ще понад 150 отримали поранення.

На території "Охматдиту" завершили аварійно-рятувальні роботи: двоє загиблих та 32 поранених09.07.24, 11:40

Особливо шокуючі випадки, коли ракети влучили в Національну дитячу спеціалізовану лікарню "Охматдит" у Києві, найбільший педіатричний заклад в Україні, та в інший медичний заклад у Дніпровському районі столиці. Нанесення нападів на цивільних осіб і цивільні об'єкти заборонено міжнародним гуманітарним правом, і будь-які такі напади є неприйнятними і мають бути негайно припинені

- заявив генсек ООН.

Також генеральний секретар висловлює глибокі співчуття сім'ям усіх жертв і бажає якнайшвидшого одужання пораненим.

Нагадаємо

У Національній поліції України заявили, що масована ракетна атака російських військ на українські міста 8 липня забрала життя 42 людей, серед яких четверо малолітніх дітей, травмовано 190 людей

Популярні

Новини по темі

Генсек ООН засудив ракетний удар рф по "Охматдиту"

 • 22952 переглядiв

На Полтавщині ППО працює по розвідувальному дрону рф

 • 25731 переглядiв