hensek-nato-vpevnenyi-u-prodovzhenni-pidtrymky-ukraini-z-boku-ssha

Генсек НАТО впевнений у продовженні підтримки України з боку США

 • 35385 переглядiв

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив упевненість, що США продовжать військову підтримку України, підкресливши зобов'язання НАТО

Генсек НАТО Єнс Столтенберг впевнений, що США продовжать озброювати Україну. Про це він сказав у вівторок перед дводенним засіданням голів МЗС країн Альянсу, пише УНН.  

Я впевнений, що Сполучені Штати продовжуватимуть надавати підтримку, тому що це в інтересах безпеки Сполучених Штатів. І це також відповідає тому, про що ми домовилися

- сказав Столтенберг.

Деталі

Генсек НАТО вказав на зобов'язання забезпечити Україну необхідним озброєнням.

"Наш обов'язок – забезпечити Україну необхідним озброєнням. (...) Завдання зараз полягає у тому, що нам необхідно зберегти цю підтримку. І тому я вітаю дуже конкретну заяву про виділення мільярдів євро з Німеччини, Нідерландів; створення коаліції задля забезпечення протиповітряної оборони. А також багато інших країн НАТО оголошують збільшення кількості боєприпасів, систем озброєння тощо", - вказав він.

"Союзники по НАТО надали безпрецедентну військову підтримку. Я закликаю союзників, і союзники по Альянсу також віддані продовжувати надавати підтримку", - зазначив Генсек.

Нагадаємо

Столтенберг вказав, що потрібно бути готовими до посилення боїв в Україні, а також до більшої кількості повітряних і ракетних атак на українські міста.

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Генсек НАТО впевнений у продовженні підтримки України з боку США

     • 35385 переглядiв

    На Харківщині водій на кросовері на смерть збив двох військових

     • 23646 переглядiв