hensek-nato-spodivaietsia-shcho-postachannia-f-16-ukraini-rozpochnetsia-tak-shvydko-yak-mozhlyvo

Генсек НАТО сподівається, що постачання F-16 Україні розпочнеться так швидко, як можливо

 • 33256 переглядiв

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що не може назвати точні терміни постачання винищувачів F-16 в Україну, але сподівається, що доставка почнеться так швидко, як можливо.  Про це він сказав під час пресконференції у середу у Брюсселі після завершення засідання Ради Україна-НАТО, пише УНН.    

Я, звичайно, вітаю рішення союзників щодо НАТО, Данії, Нідерландів та Норвегії щодо постачання F-16. Я вітаю той факт, що підготовка пілотів на F-16 уже розпочалася, і лише кілька тижнів тому в Румунії також було створено центр підготовки пілотів. Я не можу назвати точну дату, але сподіваюся, що доставка почнеться так швидко, як можливо. Літаки є. Але що необхідно зробити, так це навчити пілотів, і це продовжується

- сказав Столтенберг.

При цьому Генсек НАТО вказав, що думає, "що важливо, що F-16 змінять ситуацію". "Вони посилять здатність України завдавати втрат російським силам, що вторгаються. І F-16 також допоможуть ще більше зміцнити протиповітряну оборону України", - зауважив він.

"Водночас я вважаю, що зараз ми маємо усвідомити, що немає жодної "срібної кулі", жодної системи, яка сама по собі кардинально змінить ситуацію на полі бою. Питання у спільній одночасній роботі багатьох різних спроможностей, що відкине росіян назад. Нам потрібно бути готовими до тривалої та важкої боротьби", - наголосив Стлтенберг.

При цьому він вказав, що, звичайно, вітає поставку сучасних бойових танків, HIMARS, крилатих ракет і передових систем протиповітряної оборони, а також погодження постачання F-16. "Але знову ж таки, немає "срібної кулі". Немає єдиної системи, яка сама по собі кардинально змінила б ситуаційне поле бою", - підкреслив Генсек НАТО.

Нагадаємо

У заяві Ради Україна-НАТО за підсумками засідання вказано, що "держави-члени залишаються непохитними у своєму зобов'язанні надалі нарощувати політичну та практичну підтримку України" і "продовжуватимуть надавати підтримку стільки часу, скільки потрібно".

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Реформи України "глибоко вражають" - Урсула фон дер Ляєн

     • 23793 переглядiв

    Окупанти вдарили по Херсону: виникли перебої з електрикою

     • 27717 переглядiв

    москва віддає своє майбутнє у заставу Пекіну - Столтенберг

     • 25917 переглядiв