hauliaiter-khersonshchyny-otrymav-novu-pidozru-u-vykradenni-ukrainskoho-zerna

Гауляйтер Херсонщини отримав нову підозру - у викраденні українського зерна

 • 20961 переглядiв

Після вироку на 15 років для Сальдо є нова підозра - у викраденні майже 3 тисяч тонн українського зерна. За даними слідства, він наказав вивезти зерно з окупованого Херсона на підконтрольні рф території.

Так званому "губернатору" Херсонщини повідомлено ще одну підозру - у викраденні майже 3 тисяч тонн українського зерна, повідомили в Офісі Генпрокурора, пише УНН.

Колишньому депутату Херсонської міськради заочно повідомлено про підозру у віддані наказу на вчинення порушень законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)

- повідомили у прокуратурі.

У гауляйтера Херсонщини Володимира Сальдо вже є заочний вирок на 15 років тюрми в іншій справі.

У новій же справі, за даними слідства, після того, як у 2022 році став так званим "губернатором" Херсонщини, як керівник вищого рангу на окупованій території він здійснював тиск на представників місцевого бізнесу та сприяв захопленню й пограбуванню підприємств.

"Восени 2022 року він розпорядився створити тимчасову адміністрацію на захопленому ПрАТ "Херсонський комбінат хлібопродуктів", - вказали у прокуратурі.

У його сховищах, як повідомляється, зберігалося понад 30 тисяч тонн зернових і технічних культур, що належали різним суб’єктам господарювання.

"Губернатор" віддав наказ вивезти зерно із Херсона. Як наслідок, ворог встиг вивезти трьома баржами з окупованого обласного центру на підконтрольні території рф врожай ячменю 2021 року, вагою понад 2,8 тисяч тонн і вартістю майже 15 млн грн", - повідомили у прокуратурі.

Завдяки Сальдо окупанти вивезли з окупованої Херсонщини 34 тисячі тонн українського зерна - "Схеми"06.06.24, 19:50

Популярні

Новини по темі

Уряд звільнив освітнього омбудсмена Горбачова - нардеп

 • 40681 переглядiв

Інфляція у США знизилася до 2,9%, уперше з 2021 року

 • 21525 переглядiв