haiana-ta-venesuela-domovylysia-ne-zastosovuvaty-sylu-u-terytorialnomu-konflikti

Гаяна та Венесуела домовилися не застосовувати силу у територіальному конфлікті

 • 31023 переглядiв

Лідери Венесуели та Гаяни домовилися уникати насильства через суперечку щодо провінції Ессекібо і планують зустрітися в Бразилії протягом трьох місяців, щоб продовжити обговорення.

Лідери Венесуели та Гаяни погодилися не допускати зростання напруженості та утримуватися від будь-якого насильства у вирішенні територіальної суперечки. Про це повідомляє Euronews, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що президенти Венесуели та Гаяни Ніколас Мадуро та Ірфаан Алі обговорили претензії Каракаса на провінцію Ессекібо. Суперечка за її приналежність триває з ХІХ століття.

Мадуро та Алі погодилися не допускати зростання напруженості та утримуватися від будь-якого насильства у вирішенні територіальної суперечки. Представники двох країн також домовилися про створення спеціальної комісії та зустріч у Бразилії протягом наступних трьох місяців.

Конфлікт між Венесуелою та Гаяною загострився після того, як кілька років тому в Ессекібо було відкрито багаті родовища нафти та газу.

Нагадаємо

На початку грудня у Венесуелі відбувся референдум з питання Ессекібо. 95% тих, хто проголосував, висловилися за приєднання цього регіону.

Гаяна засудила проведення плебісциту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після референдуму Мадуро оголосив багатий ресурсами район Ессекібо 24 штатом Венесуели і вже почав видавати свої ліцензії на видобуток нафти

Ольга Розгон

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Кіровоградщині сили ППО збили російську ракету

     • 40382 переглядiв