guchna-peremoga-meloni-na-viborakh-v-italiyi-minulogo-misyatsya-ne-vlashtovuye-silvio-berluskoni-detali

Гучна перемога Мелоні на виборах в Італії минулого місяця не влаштовує Сільвіо Берлусконі: деталі

 • 485338 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Гучна перемога ультраправого лідера Джорджії Мелоні на загальних виборах 25 вересня не подобається 86-річному Сільвіо Берлусконі, колишньому триразовому консервативному прем'єр-міністру, який на чотири десятиліття старший за неї і вважає себе найстарішим державним діячем політичного права Італії. Про це УНН пише з посиланням на АР.

Деталі

Очікується, що наступного тижня президент Італії попросить Мелоні спробувати створити правлячу коаліцію з союзниками по передвиборчій кампанії Берлусконі та правим лідером Маттео Сальвіні та стати прем'єр-міністром. Закулісний поділ міністерств почався після того, як її партія «Брати Італії» набрала 26% голосів більше, ніж набрали Сальвіні та Берлусконі разом узяті.

У суботу Сальвіні виступив зі свого роду закликом до перемир'я між Мелоні та Берлусконі, щоб спроба трьох союзників керувати Італією не була зірвана.

«Я впевнений, що навіть між Джорджією та Сільвіо повернеться ця гармонія, яка матиме основне значення для уряду, і разом протягом наступних п'яти років», - сказав Сальвіні в заяві, опублікованій його партією «Ліга».

Ескалація поствиборної напруги

Сварка між Берлусконі та Мелоні трапилась, коли колишній прем'єр-міністр і медіамагнат склав список принизливих прикметників на адресу Мелоні. Він розмістив його в Сенаті на видному місці для фотографів, які висвітлювали вибори президента верхньої парламентської палати, що відбулися в четвер.

"Джорджія Мелоні", - написав Берлусконі, зазначивши, що її манери "самонадіяні, владні, зарозумілі, образливі, безглузді".

«Відповідно до етикету жінку обходжують і, можливо, навіть шанують, але справжній чоловік не може підкорятися її наказам, не кажучи вже про те, щоб приймати її слова «ні», - пише газета Corriere della Serra.

На загальну думку, Мелоні наклала вето на міністерство для близької політичної помічниці Берлусконі, яка є однією з кількох його політичних протеже.

Берлусконі розпочав політичну кар'єру із Forza Italia, правоцентристської партії, яку він створив три десятиліття тому.

Майже всі його сенатори Берлусконі відмовилися голосувати за обраного Мелоні на пост президента Сенату Іньяціо Ла Русса, який допоміг Мелоні, заснувати "Братів Італії" в 2012 році.

Бойкот Forza Italia став для неї жорстким докором. Мелоні, відома своєю зухвалістю та гострим язиком.

У п'ятницю сили Мелоні підтримали обрання на пост президента нижньої палати депутатів депутата "Ліги" Лоренцо Фонтану, ультраконсерватора, який, як і Сальвіні, відкрито захоплюється володимиром путіним.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі