gruziya-viklikala-v-o-posla-polschi-pislya-obstezhennya-medichnoyi-misiyi-yes-saakashvili

Грузія викликала в.о. посла Польщі після обстеження медичної місії ЄС Саакашвілі

 • 564467 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Міністерство закордонних справ Грузії викликало виконуючого обов'язки посла Польщі в країні Маріуша Петра Жака для надання офіційних пояснень щодо того, що польський лікар намагався таємно відібрати зразки третього президента Грузії Михайла Саакашвілі в клініці "Вівамед". Про це повідомляє УНН, посилаючись на іРП.

Деталі

До міністерства прибув виконуючий обов’язки посла Польщі в Грузії Маріуш Петр Жак, оскільки посол Маріуш Машкевич, за офіційною інформацією, зараз перебуває в Польщі.

Представника польської сторони викликали до міністерства для надання офіційних пояснень щодо інциденту, який стався в клініці "Вівамед". Зазначається, що Жак вже покинув будівлю МЗС Грузії, однак жодних коментарів журналістам не надав.

Раніше

Після кількох місяців суперечок Міністерство юстиції та охорони здоров'я у липні дозволило іноземним лікарям провести медичне обстеження третього президента Грузії Михайла Саакашвілі. Польські лікарі мали з'ясувати, чи отримує Михайло Саакашвілі відповідне лікування у клініці "Вівамеді".

Як повідомила пенітенцерна служба Грузії, польський лікар, який приїхав на обстеження  Саакашвілі, намагався винести взятий у нього зразок у взутті. Міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе заявив, що дії польського лікаря несумісні з лікарсько-етичними та правовими нормами поведінки.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    До білорусі прибула ще одна колона "вагнерівців" - моніторинг

     • 386821 переглядiв