grupu-rosiyskikh-litakiv-perekhopili-bilya-kordoniv-nato-minoboroni-niderlandiv

Групу російських літаків перехопили біля кордонів НАТО - Міноборони Нідерландів

 • 719701 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Два нідерландські винищувачі F-35 перехопили групу з трьох російських військових літаків поблизу Польщі. Про це ідеться у заяві міністерства оборони Нідерландів, яку наводить Reuters, повідомляє УНН.

Цитата

“Невідомий літак наблизився до польської зони відповідальності НАТО з Калінінграда. Після впізнання виявилося, що це три літаки: російський Іл-20М "Кут-А", який супроводжували два Су-27 "Фланкер". Нідерландські F-35 супроводжували стрій здалеку і передали партнерам по НАТО”, - цитує Reuters заяву міністерства.

Деталі

Зазначається, що міноборони рф не одразу відповіло на запит Reuters про коментар. Оборонне відомство Нідерландів заявило, що вісім нідерландських F-35 дислокуються у Польщі на лютий та березень.

Іл-20М Кут-А – це офіційна назва НАТО для російського літака-розвідника Іл-20М, тоді як Су-27 Фланкери – це офіційна назва НАТО для винищувача Су-28.

Доповнення

Минулого року винищувачі НАТО піднімалися у повітря 570 разів для спостереження за російськими військовими польотами у міжнародному повітряному просторі.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    "Жовтий" рівень небезпеки: киян попередили про сильний вітер

     • 1411958 переглядiв

    Синоптики дали прогноз погоди на День закоханих

     • 569078 переглядiв

    Ще плюс 740: Генштаб оновив інформацію про знищених окупантів

     • 610852 переглядiв