ukenru
grupa-yermaka-makfola-predstavila-dorozhnyu-kartu-energetichnikh-sanktsiy

Група Єрмака-Макфола представила дорожню карту енергетичних санкцій проти рф

 • 154230 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Міжнародна робоча група щодо санкцій проти росії, яку очолюють керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак та директор Інституту міжнародних досліджень Фрімана-Споглі (FSI) Майкл Макфол, представила документ – Дорожню карту енергетичних санкцій: рекомендації щодо санкцій проти російської федерації. Це вже другий напрацьований документ групою Єрмака-Макфола. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

Цитата

"Застосування енергетичних санкцій має підвищити вартість вторгнення в Україну для рф та допомогти українській державі захистити територіальну цілісність, свободу й демократичні цінності", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Як зазначається, бюджет росії базується на доходах від продажу енергоносіїв, насамперед до країн Європи. З 24 лютого Європейський Союз щодня сплачував близько 800 млн дол. США за імпорт російської нафти й газу. Документ містить рекомендації щодо політичних дій, які допоможуть позбавити росію цього доходу, мінімізувавши перебої на ринках та у світовій економіці.

Заборона на імпорт усієї російської нафти і поступове ембарго на імпорт газу з рф

У документі наголошується на важливості відключення росії від фінансових потоків від експорту газу, оскільки Європа під час війни платить рф за газ набагато більше, ніж за нафту. Експертна група акцентує, що європейське ембарго на російські енергоносії має бути частиною скоординованої стратегії ЄС і Сполучених Штатів, яка включатиме синхронні дипломатичні кроки та взаємодію із зацікавленими сторонами у приватному секторі.

Автори документа закликають уряди, а також державні та приватні компанії взяти Дорожню карту як основу для подальшого публічного просування енергетичних санкцій проти росії.

Нагадаємо 

Очільник Офісу президента Андрій Єрмак наголосив, що, безумовно, сьогодні можна сказати головне: що той факт, що війна в Україні продовжується, що продовжують вбивати наших людей, дітей, говорить про те, що санкційна політика є недостатньою, і треба її посилювати.

Українські Національні Новини

Політика