ukenru
grozi-ta-grad-vikhidnimi-na-ukrayintsiv-ochikuyut-skladni-pogodni-umovi

Грози та град: вихідними на українців очікують складні погодні умови

 • 38693 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Цими вихідними Україну накриють зливи з грозами. Так, за інформацією УкрГідрометцентру, 26 червня у західних, вдень північних та південних областях, 27 червня в Україні грози, а вдень в окремих районах град та шквали 15-20 м/с, передає УНН.

Цитата

"26 червня у західних, вдень в північних та південних областях, 27 червня в Україні грози; вдень в окремих районах град та шквали 15-20 м/с; вдень 26 червня у західних, 27 червня у північних, центральних та південних областях місцями сильні зливи (І рівень небезпечності, жовтий)", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Окрім того, синоптики попереджають, що 26 червня у північних, східних, більшості західних, у Вінницькій та Полтавській областях переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

У зв'язку з опадами, впродовж 26-27 червня на річках Карпатського регіону очікуються підйоми рівнів води на 0,3-1,3 м над рівнями.

В місцях проходження сильних злив можливе формування значного схилового та мiсцевого стоку з пiдтопленням понижених мiсць, в гiрських районах iснує загроза сходу селевих потоків (І рiвень небезпеки - жовтий).

Детальний прогноз погоди читайте в матеріалі: Кінець тижня зустріне українців сильними зливами

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нинішня спека знову "нагріла" столицю на рекорд: такого червня не було з 1885 року

Українські Національні Новини

Суспільство