ukenru
gretsiya-vvodit-novorichniy-karantin-schob-strimati-omicron

Греція вводить новорічний карантин, щоб стримати Omicron

 • 20701 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Греція оголосила про додаткові обмеження, які діятимуть з 3 по 16 січня, щоб стримати подальший сплеск заражень Covid-19, орієнтовані переважно на нічні розважальні заклади. Про це пише The Guardian, передає УНН.

Деталі

Оскільки кількість підтверджених нових випадків Covid-19 у понеділок зросла до рекордних 9 284 та 66 смертей, міністр охорони здоров’я заявив, що згідно з новими заходами маски з високим рівнем захисту стануть обов’язковими в супермаркетах, громадському транспорті та закладах харчування.

Бари та ресторани повинні будуть закритися опівночі, а постійних відвідувачів у розважальних закладах не дозволять. Також буде максимальне обмеження в шість осіб за столиком.

"Якщо ми виявимо, що ці заходи не будуть дотримані, ми заборонимо музику (у розважальних закладах-ред)", — сказав на пресконференції міністр охорони здоров’я Танос Плевріс.

Уряд також вирішив обмежити відвідування спортивних заходів до 10% місткості або верхньої межі 1 000 осіб. Відвідувачам закладів догляду за людьми похилого віку буде дозволено відвідувати пацієнтів, якщо вони зможуть надати негативний ПЛР-тест, зроблений протягом попередніх 48 годин.

Минулого тижня влада вже посилила діючі правила.

Українські Національні Новини

Новини Світу