ukenru
gretsiya-vvela-novi-obmezhennya-proti-covid-19-na-tli-visokikh-pokaznikiv-smertnosti

Греція ввела нові обмеження проти COVID-19 на тлі високих показників смертності

 • 25209 переглядiв

КИЇВ. 22 листопада. УНН. У понеділок Греція ввела широкий спектр нових обмежень, спрямованих на стримування сплеску зараження COVID-19, який підвищив рівень смертності майже вдвічі, що більше ніж середній показник у Європейському Союзі. Про це пише УНН з посиланням на The Associated Press.

Деталі

Постанова уряду набула чинності і діятиме до 6 грудня, яка зобов’язує носити маски на всіх робочих місцях, збільшує графік роботи в державному та приватному секторах і дозволяє дорослим відвідувати приміщення для відпочинку та розваг лише тим, хто має довідку про вакцинацію або нещодавно одужав від COVID-19.

До обмежених місць належать закриті зони в барах, ресторанах, кінотеатрах та музеях.

Додаткові обмеження місткості також були введені в судах і місцях культури.

Уряд виключив повернення до загального карантину, але міністр охорони здоров’я Танос Плевріс заявив, що поточні обмеження будуть повторно оцінені через два тижні.

"Це наші невакциновані співгромадяни дуже хворіють, потрапляють у відділення реанімації і вмирають, – сказав він в інтерв'ю. - Вакциновані не потребують такого ж рівня захисту".

Тим часом, старший прокурор Греції порушив кримінальні справи проти понад 40 осіб, імовірно причетних до операції з продажу сертифікатів про щеплення людям, які не отримали вакцину. Це є першим випадком, коли серйозні кримінальні звинувачення, були висунуті у справі про шахрайство з вакцинацією в Греції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівники сектору охорони здоров'я Греції вийшли на протест на тлі спалаху COVID-19

Додамо

Близько третини населення країни та чверть дорослих залишаються невакцинованими, а смертність стрімко зростає з кінця жовтня і нині досягла найвищого рівня за останні шість місяців. Загалом від початку пандемії в Греції виявили понад 879 тисяч випадків COVID-19. Летальних випадків - 17 313.

Обмежувальні заходи були введені після того, як заповнюваність відділень реанімації для лікування COVID-19 перевищила 90%.

Українські Національні Новини

Новини Світу