ukenru
gpu-planuye-peredati-dani-pro-vorozhiy-obstril-troyitskogo-do-sudu-v-gaazi

ГПУ планує передати дані про ворожий обстріл Троїцького до суду в Гаазі

 • 13596 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Генеральна прокуратура України задокументувала факт порушення Російською Федерацією та її окупаційною адміністрацією законів та звичаїв війни під час обстрілу села Троїцьке і збирається здобуті докази порушення норм міжнародного права передати до Міжнародного кримінального суду в Гаазі. Про це УНН повідомили у прес-службі ГПУ.

"Прокурорами... процесуальним шляхом задокументовано факти порушення російсько-терористичними силами законів та звичаїв війни. Зокрема, під час огляду місця події встановлено, що внаслідок прямого влучання артилерійського снаряду у житловий будинок по вулиці Кузнєчна,15 в селі Троїцьке його повністю зруйновано. У результаті постраждала родина, що проживала у будинку: батько та малолітня дитина (2005 року народження) загинули на місці, а мати та інша дитина зазнали поранень та у важкому стані доставлені до лікарні", - повідомили у ГПУ.

Вказано, що наразі встановлено, що обстріл вівся снарядами калібру 152 мм з Первомайського району Луганської області (тимчасово окупована територія).

Вживаються заходи щодо встановлення осіб, причетних до вчинення злочину, повідомили у ГПУ.

"Здобуті докази порушення Російською Федерацією та її окупаційною адміністрацією норм міжнародного права буде передано до Міжнародного кримінального суду", - заявили у Генпрокуратурі.

У ГПУ нагадали, що прицільний обстріл села Троїцьке Попаснянського району Луганської області з тимчасово окупованої території Луганської області російсько-терористичні сили, застосовуючи важку артилерію, здійснили 17 травня близько 23:50.

Нагадаємо, обстріл Троїцького кваліфікували як теракт.

Українські Національні Новини

Політика