ukenru
gostyam-skandalnogo-kavkazkogo-vesillya-pid-odesoyu-zagrozhuye-deportatsiya-mvs

Гостям скандального кавказького весілля під Одесою загрожує депортація - МВС

 • 21124 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. Деяким гостям кавказького весілля під Одесою, де було зафіксовано хуліганство із застосуванням стрілецької зброї, загрожує депортація в Російську Федерацію. Про це 15 липня на своїй сторінці у Facebook повідомив директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко, передає УНН.

"Якщо не вміють діти гір поводитися зі зброєю законно, то будуть без неї відповідати за законом. Нічого тут свої дурні традиції розводити", - заявив представник МВС.

За словами Шевченка, серед гостей на весіллі були присутні громадяни РФ.

"І хоча стріляв наш правопорушник-співвітчизник, який уже навіть кається публічно, там серед всієї грядки є кілька цікавих персонажів з російським громадянством і дозволом на тимчасове проживання. Доведеться деяких додому в гори видворити. Нехай там собі джигітують", - сказав Шевченко.

Нагадаємо

Планом "Перехоплення" і затриманням закінчилися веселощі зі стріляниною і дрифтингом на кавказькому весіллі під Одесою 14 липня. Інцидент почався з того, що в селі Фонтанка під Одесою чоловік відкрив стрілянину з автомата посеред дороги. Поруч схвально сигналили і дрифтували автомобілі. Відео та фото інциденту очевидці виклали в соцмережі.

Громадський резонанс привів до того, що поліція Одеської області відреагувала на резонансну інформацію і відправила на місце опергрупу. Стріляв 22-річний чоловік. Він затриманий у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, з ним проводяться невідкладні слідчі дії. Зброю вилучено та направлено на експертизу. Окрім того, під час обшуку було знайдено кастет. Згідно з ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу, за збройне хуліганство чоловікові загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

ОКрім нього, затримали ще й іншого водія, який дрифтував на дорозі і створював аварійну ситуацію. Йому загрожує адміністративне покарання. Пізно ввечері з'явилося відео, на якому стрілок - Крамаренко Кирило Ігорович - приносить "свої вибачення" і обіцяє ніколи надалі "не виконувати таких вчинків".

За поширеними в соцмережі даними, Крамаренко - житель міста Южне. Свого часу він навчався в школі № 1. Його батьки є православними українцями. У школі він також був православним, але після закінчення навчального закладу став членом ісламської етнічної спільноти в Одесі, прийняв з братом мусульманство і поміняв ім'я на мусульманське. Очевидці також повідомляють, що неодноразово бачили українця в мечеті, яка розташована на 10-й станції Великого Фонтану в Одесі.

Як з'ясувалося, весілля, що ознаменувалася скандалом, святкував чемпіон України з вільної боротьби Магомед Закарієв. Він вигравав Чемпіонати України в 2013, 2016 2017 і 2020 роках.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП