ukenru
gospodar-villi-de-zhiv-navalniy-znyav-parodiyu-na-reportazh-rosiyskikh-zhurnalistiv

Господар вілли, де жив Навальний, зняв пародію на репортаж російських журналістів

 • 30628 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Господар вілли в німецькому Фрайбурзі, де жив російських опозиціонер Олексій Навальний, зняв пародію на сюжет, створений російськими журналістами, повідомляє УНН з посиланням на телеканал Дождь.

Деталі

В основу пародії ліг сюжет, знятий знімальною группою телеканалу "Росія 1". Власник вілли прогулявся по дому так само, як і російські журналісти, показавши все - включаючи йоржик для унітазу.

На початку російські лютого журналісти зняли репортаж з вілли, де жив Навальний в Німеччині. За словами господаря будинку, вони представилися туристами з Бельгії і вели приховану зйомку, дозвіл на яку він не давав. Після візиту журналістів він звернувся в правоохоронні органи. Російські журналісти заперечують, що знімали власника будинку прихованою камерою.

У сюжеті про "віллу Нвального", стверджувалося, що політик жив в розкоші, вартість зйомок фільму про "палац Путіна" і проживання Навального журналісти оцінили в мільйон євро. Соратник Навального Леонід Волков розповів Дождю, що проживання політика в Німеччині оплатив бізнесмен Євген Чичваркін, оренда будинку обійшлася в 15,5 тисячі євро, а приміщення для зйомок фільму - в 1800 євро.

Варто нагадати

У фільмі фонду Навального розповідається про резиденцію Путіна, на будівництво якої, за даними ФБК, нібито пішло 100 мільярдів рублів.

ФБК пише, що будівництво комплексу фінансували компанії, які пов'язані з друзями Володимира Путіна - в тому числі державні "Роснефть" і "Транснефть" - за допомогою фіктивних орендних платежів та інших корупційних схем. Автори розслідування називають цю схему "найбільшою в світі хабарем" і оцінюють загальну суму грошей, витрачених на палац і виноградники, мінімум в 100 мільярдів рублів.

Всього в палаці три поверхи. Крім іншого, там знаходяться басейн, сауни, хамами, "кімната грязі", спа, читальня, музична вітальня, кальянная, кінотеатр, дегустаційна кімната, винний льох, казино, близько півтора десятка гостьових спалень. Площа головної спальні складає 260 квадратних метрів.

ФБК також з'ясував, що неподалік від території палацу знаходяться майже 300 гектарів виноградників, шато, винні заводи і устричні ферми - розслідувачі також називають їх "володіннями Путіна".

Українські Національні Новини

Мультимедіа