ukenru
gonkong-zaboroniv-tranzitni-reysi-z-bilsh-nizh-150-krayin-svitu

Гонконг заборонив транзитні рейси з більш ніж 150 країн світу

 • 26649 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Міжнародний аеропорт Гонконгу заявив, що з неділі заборонить транзитні рейси зі 150 країн та територій, посиливши суворий контроль за поїздками, щоб зупинити поширення висококонтагіозного варіанту Omicron. Про це інформує УНН з посиланням на NDTV.

Деталі

Як і материковий Китай, Гонконг дотримується одних із найсуворіших заходів у світі протягом пандемії, включаючи тижневий карантин, цілеспрямовані блокування та масові тестування.

Китайський бізнес-центр класифікує території за категоріями залежно від того, наскільки широко поширена там інфекція Covid-19, при цьому 153 країни наразі віднесені до групи А, з яких прибулі повинні провести 21 день на карантині. Всім, хто перебував у будь-якій із цих країн протягом останніх трьох тижнів, буде заборонено проїзд транзитом з неділі.

Восьми країнам групи А – Австралії, Канаді, Франції, Індії, Філіппінам, Пакистану, Великоій Британії та США – вже повністю заборонено в’їзд до Гонконгу.

Влада також заявила в п'ятницю, що вона продовжить обмеження на соціальне дистанціювання, у тому числі заборону на вечерю після 18:00, ще на два тижні в період місячних новорічних свят до 3 лютого.

Заборона на транзит та продовження правил дистанціювання відбуваються у міру того, як місто бореться з спалахом коронавірусу Omicron, причому більшість випадків пов'язано з двома членами екіпажу Cathay Pacific, які порушили правила ізоляції та обідали у ресторанах та барах міста, маючи позитивні тести на ковід.

За останні два тижні влада закрила кілька житлових будинків по всьому місту і провела масове тестування тисяч, прагнучи викорінити Omicron інфекцію.

З кінця 2021 року в Гонконгу було зареєстровано понад 50 місцевих випадків коронавірусу. До цього в місті протягом трьох місяців не було передачі вірусу.

Додамо

Материковий Китай бореться власними методами зі спалахами коронавірусу.

Минулого місяця близько 13 мільйонів людей в історичному місті Сіань були заблоковані після того, як було виявлено кілька випадків Delta штаму.

Omicron був виявлений в портовому місті Тяньцзінь, який знаходиться неподалік як від Пекіна, так і від олімпійських об’єктів. По всьому місту було проведено кілька раундів масового тестування, а також часткові блокування, при цьому автомобільні гіганти, такі як Toyota та Volkswagen, змушені були зупинити виробництво.

З Тяньцзіня Omicron поширився на місто Аньян з населенням 5,5 мільйона осіб, яке було заблоковано разом із Далянем, іншим ключовим портовим містом.

Китайський фінансовий центр Шанхай також повідомив про два місцеві випадки цього тижня. Мегаполіс оголосив у п’ятницю, що призупиняє міжпровінційні туристичні групи.

Українські Національні Новини

Новини Світу