golubovska-ne-bachit-lokdaunu-v-ukrayini-obmezhennya-povinni-buti-bilsh-zhorstkimi

Голубовська не бачить локдауну в Україні: обмеження повинні бути більш жорсткими

 • 13102 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Заслужений лікар України, головний інфекціоніст України Ольга Голубовська не бачить локдауну в Україні, а також вважає, що обмежувальні заходи повинні бути більш жорсткими і як мінімум три тижні. Про це вона заявила в ефірі телеканалу 112, передає УНН.

"Я не сильно ходжу по магазинах і дивлюся. Але, якщо чесно, я взагалі не бачу ніякого локдауну, в чому він виражається? У метро їздять. Я як приходжу додому і відкриваю телефон - бачу, що натовпи народу всюди: Буковель, метро, магазини. Якусь він роль грає. Але, по-перше, це моя думка, обмежувальні заходи повинні були бути не менше трьох тижнів, якщо їх вже робити. І вони повинні бути більш жорсткими", - сказала Голубовська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОЗ розповіли, чи можливий новий локдаун

Раніше глава МОЗ Максим Степанов повідомив, що нинішній локдаун, який діє з 8 по 24 січня, не буде продовжений. Після завершення терміну жорстких карантинних обмежень, в Україні буде діяти адаптивний карантин.

Також міністр заявив, що жорсткий карантин є стратегічним кроком: через сезонне збільшення кількості хворих на грип і стабільно велику кількість інфікованих COVID-19 в системі охорони здоров'я України могли б виникнути проблеми, але посилений карантин з 8 по 24 січня допоможе впоратися з навантаженнями.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Бізнес погіршив прогноз щодо курсу гривні

     • 21109 переглядiв

    Верещук: Україна прагне оборонної підтримки США

     • 9753 переглядiв

    На тлі локдауну очікування бізнесу погіршились - НБУ

     • 17424 переглядiв