golovniy-port-litvi-gotoviy-vidvantazhuvati-ukrayinske-zerno-ale-ye-skladnoschi

Головний порт Литви готовий відвантажувати українське зерно, але все впирається в логістику

 • 297910 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Найбільший порт Литви Клайпеда міг би відвантажити 10 млн тонн українського зерна, але логістика доставки вантажу до узбережжя Балтії залишається складною. Про це повідомляє УНН з посиланням на LRT.

Деталі

Головний порт Литви може відвантажувати 10 мільйонів тонн українського зерна, але логістика доставки вантажу на узбережжя Балтійського моря є складною.

"Це величезна проблема, оскільки це стосується багатьох речей, різних країн, різних домовленостей, різних інтересів і так далі. Якщо це питання буде вирішено, Клайпеда зможе забезпечити 100-відсоткове обслуговування частини українського зерна вже сьогодні", - каже Альгіс Латакас, генеральний директор Клайпедського порту.

За його словами, нинішня потужність порту становить 10-15 мільйонів тонн зерна, в тому числі експорт литовського зерна становить близько 3,5 мільйона тонн.

Доповнення

У понеділок росія розірвала зернову угоду, яка дозволяла Україні відправляти понад 33 мільйони тонн зерна морем. 

Виступаючи в понеділок у Брюсселі, президент Литви Гітанас Науседа заявив, що країна шукатиме альтернативні маршрути експорту зерна через Балтійське море.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хорватія пропонує свої порти для вивезення українського зерна

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі