ukenru
golovniy-diplomat-yes-ta-prezident-yevroradi-poyidut-na-donbas

Головний дипломат ЄС та президент Євроради поїдуть на Донбас

 • 12456 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Високий представник Європейського Союзу із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель і президент Європейської ради Шарль Мішель невдовзі відвідають Донбас. Про це заявив Боррель на брифінгу у Києві у вівторок, передає корреспондент УНН.

"Через кілька днів я знов повернусь до України, цього разу спільно з головою Європейської ради, паном Шарлем Мішелем, і ми разом з ним відвідаємо схід України для того, щоб ознайомитись із ситуацією на східному кордоні", - сказав Боррель.

Його слова підтвердив голова МЗС України Дмитро Кулеба, додавши, що після цього очікується проведення саміту "Україна-ЄС".

"Всі ці три події відбудуться за 10 днів, і це є свідченням того, наскільки важливими є наші стосунки", - додав український міністр.

Як повідомляв УНН, під час зустрічі з головним дипломатом ЄС Президент Володимир Зеленський зауважив, що під час поїздки представників ЄС на Донбас, запланованої цього тижня, європейські посадовці зможуть на власні очі побачити, як дотримується "режим тиші", у яких умовах несуть службу українські військові тощо.

Українські Національні Новини

Політика