ukenru
golovi-mzs-yes-16-travnya-obgovoryat-naftove-embargo-proti-rf

ЄС перекидає переговори про нафтове ембарго проти рф на вищий рівень: голови МЗС зберуться 16 травня

 • 185682 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. Голови МЗС країн ЄС на зустрічі у понеділок, 16 травня, обговорять нафтове ембарго проти рф, повідомив Верховний представник ЄС з закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель журналістам у п'ятницю у Німеччині на полях зустрічі голів дипломатії країн G7, пише УНН.

Цитата

"У понеділок будуть мати з цим справу міністри закордонних справ. Я представлю нові політичні вступні для досягнення угоди. Я впевнений, що ми досягнемо угоди. Нам потрібна ця угода - і ми її досягнемо. Тому що нам потрібно позбутися залежності від російської нафти", - сказав Боррель.

Деталі

Він наголосив, що Захід посилить тиск на росію за допомогою економічних санкцій, продовжить працювати над міжнародною ізоляцією росії, протистояти дезінформації. І також збереже єдність у підтримці України.

Доповнення

Reuters писав, що ЄС розглядає вже третю версію санкцій з нафтовим ембарго проти рф. Так, Європейська комісія розглядає можливість надання державам східної частини ЄС, які не мають виходу до моря, додаткових грошей на модернізацію нафтової інфраструктури, щоб переконати їх погодитися на ембарго щодо російської нафти.

А Financial Times вказував, що Євросоюз виключив заборону на морське транспортування нафти із шостого пакету санкцій проти росії.

Більшість країн ЄС підтримують заборону на російську нафту відповідно до нового шостого пакету санкцій, покликаного покарати Москву за ведення війни з Україною. Однак для такого рішення потрібна одностайність, а Угорщина чинить опір, будучи найзатятішим критиком.

Українські Національні Новини

Політика