golova-yevroradi-zelenskogo-zaprosili-do-bryusselya-dlya-konkretnikh-rishen-schodo-zbroyi-voni-vzhe-ukhvaleni

Голова Євроради: Зеленського запросили до Брюсселя для конкретних рішень щодо зброї – вони вже ухвалені

 • 693961 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Президента Володимира Зеленського було запрошено до Брюсселя, щоб ухвалити конкретні рішення щодо постачання зброї. Наразі їх вже ухвалили, заявив голова Європейської Ради Шарль Мішель під час спільної пресконференції з Зеленським та головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Коли ми говорили з паном Зеленським про те, що, можливо, він приїде до Брюсселя, щоб виступити, то це було зроблено для того, щоб ухвалити конкретні рішення. Це не просто слова. Ми маємо конкретні рішення для того, щоб надавати технічну допомогу зброєю, щоб відштовхнути загарбника. Ми й надалі направлятимемо допомогу", – заявив Мішель.

Деталі

У свою чергу, Зеленський зазначив, що матиме у Брюсселі низку двосторонніх зустрічей з європейськими лідерами, які готові надати Україні бойову авіацію.

“Безумовно, мене найбільше надихають заяви про те, що Європа буде з нами до перемоги, і я сьогодні почув від лідерів деяких держав Європи готовність надати нам необхідну зброю, в тому числі і літаки. І зараз я матиму низку двосторонніх зустрічей, де темі бойової авіації ми будемо приділяти необхідну увагу. Тому продовжуємо зараз роботу тут, в Брюсселі”, – сказав Президент.

Доповнення

Президент Європейської Ради Шарль Мішель заявив, що наступні тижні для України будуть вирішальними, тому Європейський Союз повинен підтримувати Україну за трьома напрямками – у просуванні “формули миру”, військовому оснащенні та євроінтеграції.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі