ukenru
golova-yevroradi-vpevneniy-u-virishenni-pitannya-naftovogo-embargo-proti-rf-do-samitu-yes

Голова Євроради "впевнений" у вирішенні питання нафтового ембарго проти рф до саміту ЄС

 • 88330 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Голова Європейської ради Шарль Мішель заявив у середу про те, що "впевнений", що будь-які питання, пов'язані із запропонованою забороною з боку ЄС на імпорт російської нафти, буде вирішено до наступного засідання ради, яке стартує 30 травня, пише УНН.

Цитата

"Я все ще впевнений, що ми зможемо вирішити питання до (засідання - ред.) Ради ЄС", - сказав Мішель на прес-конференції із прем'єр-міністром Швеції Магдаленою Андерссон у Стокгольмі.

Деталі

Однак, підкреслив він, для цього потрібен "багато обговорення, багато політичних зусиль".

"Ми дуже наполегливо працюємо, щоб мати можливість зберегти єдність", - підкреслив Мішель.

Шведська прем'єрка публічно заявила про бажання країни "йти далі" із санкціями проти росії.

Доповнення

Станом на 23 травня, як повідомлялося, у проекті висновків Ради ЄС була відсутня запропонована загальноєвропейська заборона імпорту російської нафти. Відповідна пропозиція була внесена Європейською комісією на початку травня, але лідери ЄС ще не дійшли згоди щодо неї.

Вся увага прикута до Угорщини - чи погодиться країна запровадити заборону нафти. Угорщина спочатку заявила, що їй потрібно 750 мільйонів євро, щоб адаптувати свою нафтопереробну та трубопровідну інфраструктуру до чогось іншого, крім російської нафти. Минулого понеділка, 16 травня, Будапешт підняв "ціну" до 15-18 мільярдів євро.

Українські Національні Новини

Політика