golova-yevroradi-stezhit-za-situatsiyeyu-v-rf-obitsyaye-nepokhitnu-pidtrimku-ukrayini

Голова Євроради стежить за ситуацією в рф, обіцяє "непохитну" підтримку України

 • 924521 переглядiв

Цитата

"Уважно стежу за розвитком ситуації у росії. На зв'язку з європейськими лідерами та партнерами з G7. Це явно внутрішньоросійська проблема", - написав Мішель у Twitter.

"Наша підтримка України та Президента Володимира Зеленського непохитна", - наголосив він.

Деталі

Тим часом не заплановано "жодних додаткових зустрічей ЄС у вихідні через ситуацію в росії", зазначає редактор "Радіо Свобода" з питань Європи Рікард Йозвяк.

"Посли ЄС зустрічаються в понеділок вранці у Люксембурзі, а потім міністри закордонних справ ЄС – як і планувалося. НАТО стежить, генеральний секретар зробить заяву для преси в Литві у понеділок вранці, як і планувалося раніше", - написав він у Twitter.

Доповнення

Генпрокуратура рф 23 червня оголосила про порушення кримінальної справи стосовно засновника пвк "вагнер" євгенія пригожина за статтею про збройний заколот. Справу порушили після того, як пригожин заявив про удар по таборах пвк "вагнер", завданий міноборони рф, і повідомив, що разом із бійцями піде "розбиратися, чому в країні відбувається беззаконня". міноборони рф назвало твердження про завданий удар такими, що не відповідають дійсності. фсб рф заявила, що висловлювання пригожина "фактично є закликом до початку збройного громадянського конфлікту" на території рф, і закликала бійців пвк "вагнер" не виконувати накази пригожина та вжити заходів для його затримання.

путін виступив із телезверненням, пригрозивши учасникам збройного заколоту неминучим покаранням. Президент рф звинуватив їх у зраді росії. За його словами, збройні сили отримали необхідний наказ щодо нейтралізації тих, хто організував заколот, та дії «будуть жорсткими».

Власник пвк "вагнер" євгеній пригожин відмовився скласти зброю "на вимогу президента, фсб чи ще когось". Він заявив, що "з приводу зради батьківщини президент глибоко помилився".

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    путін зателефонував лукашенку

     • 1197560 переглядiв