ukenru
golova-yevrokomisiyi-rosiya-naypryamisha-zagroza-svitovomu-poryadku

Голова Єврокомісії: росія - "найпряміша загроза" світовому порядку

 • 126596 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Поведінка росії в Україні та за кордоном є найбільшою загрозою глобальній стабільності, заявила в четвер голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, яку цитує CNN, пише УНН.

Цитата

росія "є сьогодні найпрямішою загрозою світовому порядку через варварську війну проти України та її тривожний пакт з Китаєм, а також їх заклик до нових і дуже довільних міжнародних відносин", сказала фон дер Ляєн журналістам після переговорів з прем'єр-міністром Японії Фуміо Кісідою у Токіо.

Деталі

Голова Європейської ради Шарль Мішель і фон дер Ляєн перебувають у Токіо на 28-му саміті ЄС-Японія, під час якого на порядку денному була їхня підтримка України.

"Наша співпраця в Україні має вирішальне значення в Європі, але вона також важлива в Тихоокеанському регіоні, і ми також хочемо поглибити наші консультації щодо більш наполегливого Китаю. Ми вважаємо, що Китай має стати на захист багатосторонньої системи, від якої він виграв у розвитку своєї країни", — сказав Мішель журналістам.

Мішель також зазначив, що "особи, відповідальні за воєнні злочини, мають бути притягнуті до відповідальності".

Виступаючи разом із фон дер Ляєн та Мішелем, Кісіда сказав журналістам: "Агресія росії проти України вражає саму основу всього міжнародного порядку не тільки для Європи, а й для Азії, і з нею не можна миритися".

Доповнення

У відповідь на вторгнення росії в Україну Японія та Європейський Союз запровадили низку санкцій проти рф, включаючи заморожування активів президента володимира путіна та членів його сім'ї.

Українські Національні Новини

Політика