golova-mzs-nimechchini-vdruge-za-dva-dni-skasuvala-vizit-do-avstraliyi-ta-novoyi-zelandiyi-cherez-nespravnist-litaka

Голова МЗС Німеччини вдруге за два дні скасувала візит до Австралії та Нової Зеландії через несправність літака

 • 826797 переглядiв

КИЇВ. 15 серпня. УНН. Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок відмовилася від тижневої поїздки до Австралії, Нової Зеландії та Фіджі після того, як її урядовий літак Airbus A340 двічі був змушений повертатися до Абу-Дабі через технічну несправність. Про це повідомляє УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

У ніч на вівторок урядовий літак Airbus A340 із главою МЗС ФРН Анналеною Бербок на борту вдруге спробував вилетіти з Абу-Дабі до Сіднея і знову невдало. У лайнера, як і в понеділок, виникла проблема з роботою одного з закрилків, і пілоти знову повернулися в аеропорт столиці ОАЕ.

Закрилки крил літака, якому понад двадцять років і який має історію механічних проблем, не змогли правильно скластися під час обох спроб вилетіти зі столиці Об'єднаних Арабських Еміратів, повідомляє німецький військово-повітряний флот.

«Ми перепробували все: на жаль, з точки зору логістики неможливо продовжити мою подорож до Індо-Тихоокеанського регіону у зв'язку з поломкою літака. Це більш ніж прикро», - написала Анналена Бербок у соцмережі "X" (колишній Twitter).

Під час свого візиту до трьох країн південної півкулі пані Бербок організувала низку заходів та зустрічей, в тому числі переговори зі своїми австралійськими, новозеландськими та фіджійськими колегами.

Як повідомляє видання, це той самий літак, який був змушений повернутися до Кельна з колишньою канцлеркою Ангелою Меркель на борту по дорозі на саміт "Групи 20" в Буенос-Айресі наприкінці 2018 року.

Нагадаємо

В понеділок у літаку міністра закордонних справ Німеччини Анналени Бербок знову виявили несправність. Через технічні проблеми її лайнер залишався в аеропорту Абу-Дабі в Об'єднаних Арабських Еміратах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На росії розбився навчальний літак Л-39: загинув один член екіпажу

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Повітряні Сили вночі збили 13 ударних дронів

     • 50915 переглядiв

    У Білому домі прокоментували візит Орбана до Москви

     • 100642 переглядiв

    Японія і Камбоджа розміновуватимуть Україну

     • 91410 переглядiв

    У Криму після вибуху горить газорозподільний вузол

     • 73313 переглядiв

    Новини по темі