ukenru
golova-mzs-frn-berbok-u-seredu-vidvidaye-vashington-dlya-zustrichi-z-blinkenom-na-poryadku-dennomu-rosiysko-ukrayinskiy-konflikt

Голова МЗС ФРН Бербок у середу відвідає Вашингтон для зустрічі з Блінкеном: на порядку денному російсько-український конфлікт

 • 21734 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок в середу відправиться до Вашингтона для зустрічі з американським колегою Ентоні Блінкеном та іншими політиками. Як пише Reuters, на порядку денному - російсько-український конфлікт, інформує УНН.

Деталі

Відзначається, що серед тем першого офіційного візиту Бербок в США - майбутній діалог з Росією, клімат, зовнішня політика і зміцнення демократії.

Додамо

Як стало відомо сьогодні, на цьому тижні відбудеться зустріч зовнішньополітичного радника канцлера Німеччини з колегами з Франції і РФ, проте конкретна дата поки невідома. Повідомляється, що обидва цього тижня проведуть переговори з українським урядом.

Відзначимо також, що новій голові МЗС Німеччини вже "дорікнули" з приводу неясної позиції щодо Росії та України з питання газопроводу "Північний потік-2".

Зокрема, голова комітету у закордонних справах Бундестагу Норберт Рьоттген заявляв, що Бербок перебуває у скрутному становищі, оскільки, як лідер партії "Союз-90"/"Зелені" неодноразово виступала проти "Північного-потоку-2".

Але зараз вона є членом уряду під керівництвом Соціал-демократичної партії Німеччини, який підтримує запуск нового російського газопроводу.

За словами політика, основним завданням Бербок на посаді голови МЗС ФРН є створення формату, який зробив би Європу дієздатною в галузі зовнішньої політики.

Контекст

Українська влада і західні партнери останнім часом звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення і посилення російської дезінформації.

Головна вимога Путіна полягає в гарантіях від США і їх союзників, що НАТО не буде розширюватися далі на схід і не розгорне там системи озброєння, які Росія вважає загрозою.

Українські Національні Новини

Політика