ukenru
golodna-tusa-sud-priznachiv-blogeru-organizatoru-shtraf

"Голодна туса": суд призначив блогеру-організатору штраф

 • 16613 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Чернівецький блогер Олександр Заліско, який організував вечірку у День пам'яті жертв Голодоморів, сплатить штраф за порушення карантину. Такий коментар Галицького районного суду міста Львова, де слухали справу блогера, оприлюднило Суспільне, пише УНН.

Деталі

За словами секретаря суду Павла Берези, "блогер визнав у суді свою вину".

"Відтак суддя оштрафував його на 17 тисяч гривень", - пише видання.

Контекст

29 листопада, у день пам'яті жертв Голодоморів, у львівському Будинку вчених блогери провели гучну вечірку, яку назвали "голодна туса". Організатор-блогер Заліско та гості публікували у соцмережах фото та відео з вечірки із застіллям.

У соцмережах негативно відреагували на подію, зокрема зазначали, що влаштовувати вечірки у день пам'яті жертв Голодоморів недоцільно. 29 листопада поліція Львова повідомила, що на Заліска склали штраф за порушення карантину. Правоохоронці виявили відео з вечірки під час моніторингу соціальних мереж.

Її організатора, чернівецького блогера Олександра Заліска 3 грудня госпіталізували в лікарню. Перед цим він із криком та сльозами звернувся до хейтерів, які цькують його в мережі через смерть директора Будинку вчених у Львові Романа Славітича. Славітич раптово помер 3 грудня під час зустрічі з заступником мера міста Андрієм Москаленком.

Українські Національні Новини

Суспільство