glavi-mzs-yes-provedut-pozachergove-zasidannya-pislya-pogroz-putina

Глави МЗС ЄС проведуть екстренне засідання після погроз путіна

 • 110920 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Міністри закордонних справ ЄС мають зустрітися на спеціальному засіданні у Нью-Йорку в середу після останньої ескалації війни, повідомляють дипломатичні джерела dpa, передає УНН.

Деталі

Зустріч була скликана главою зовнішньополітичного відомства ЄС Жозепом Боррелем після того, як путін наказав частково мобілізувати резервістів.

Зустріч має розпочатися о 00:15 за Грінвічем і відбудеться у кулуарах Генеральної Асамблеї ООН.

"Сьогодні ввечері, одразу після того, як я дізнався слова пана путіна, я скликаю позачергову та неформальну зустріч міністрів закордонних справ ЄС з метою узгодження спільної лінії. І загальну лінію, я впевнений, можна резюмувати як говорячи: "Ми не будемо залякані і продовжуватимемо повністю підтримувати суверенітет України", — сказав він.

Боррель сказав, що путін виглядав так, "ніби він говорив з ... панікою та розпачем" в оголошенні про негайну часткову мобілізацію російських громадян.

Відповідаючи на запитання про те, що відбуватиметься на сьогоднішній екстреній нараді, він сказав:

"Я думаю, міністри мають обговорити цю загрозу, щоб підтвердити постійну підтримку України та попередити міжнародну спільноту про неприйнятну ситуацію, в яку путін ставить усіх нас. Міністри обговорять, як продовжувати військову підтримку України, як продовжувати чинити тиск на росію".

Раніше

Верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель у середу звинуватив путіна в тому, що той поставив мир у всьому світі "під загрозу", погрожуючи застосувати ядерну зброю через війну в Україні.

"Оголошення путіним фіктивних референдумів, часткової військової мобілізації та ядерного шантажу - це серйозна ескалація, - написав Боррель у Twitter. - Погрози ядерною зброєю неприйнятні і становлять реальну небезпеку для всіх".

Європейські дипломати найближчим часом почнуть роботу з розробки нового пакету санкцій проти рф.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі