ukenru
glava-mzs-turechchini-peregovori-schodo-obminu-polonenimi-mizh-ukrayinoyu-ta-rosiyeyu-trivayut-u-inshikh-pitannyakh-zastiy

Голова МЗС Туреччини: переговори щодо обміну полоненими між Україною та росією тривають, у інших питаннях - застій

 • 172183 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. Переговори щодо обміну військовополоненими між Україною та росією тривають, тоді як у інших питаннях у переговорному процесі спостерігається застій. Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу після візиту в Палестину, повідомляє УНН, посилаючись на Sabah.

Цитата

"У переговорному процесі між росією та Україною є застій, Україна навіть заявила, що вони зупинили переговори. Боротьба на полі триває. Йдуть дискусії щодо обміну військовослужбовцями, полонених росією, та російськими солдатами в руках України. Однак переговори про припинення вогню відійшли на другий план" - сказав журналістам Чавушоглу.

Як повідомив міністр, наразі розглядають, як розв'язати питання надходження українського зерна на міжнародні ринки.

"Надходження зернової продукції на міжнародні ринки є чутливим. Наразі це неможливо з міркувань безпеки. Міжнародних санкцій щодо цієї продукції для росії немає, але оскільки є санкції на кшталт страхування кораблів, контакти з цих питань продовжуються", - повідомив він.

Раніше

Туреччина веде переговори з Москвою та Києвом про відкриття коридору через Туреччину для експорту зерна з України.

Українські Національні Новини

Політика