ukenru
glava-mzs-nimechchini-vidvidala-buchu

Глава МЗС Німеччини відвідала Бучу

 • 125630 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок відвідала зруйновану російськими окупантами Бучу в Київській області. Про це вона написала у своєму Twitter, інформує УНН.

Цитата

"Буча стала символом немислимих злочинів, катувань, зґвалтувань, вбивств. Неймовірне змушує це місце здаватися далеким. А потім стоїш тут і розумієш: Буча — цілком нормальне, мирне передмістя. Це могло статися з кожним. Це могла бути моя сім'я, мої сусіди. Приголомшене свавілля. Ми не можемо забрати біль у тих, хто вижив, але ми можемо зробити все можливе, щоб забезпечити справедливість: ніхто не має думати, що вони можуть здійснювати злочини без наслідків", — написала Бербок.

#Butscha ist zum Symbol geworden. Für unvorstellbare Verbrechen, für Folter, Vergewaltigung, Mord. Die Unvorstellbarkeit lässt diesen Ort weit weg erscheinen. Und dann steht man hier und begreift: Butscha ist eine ganz normale, friedliche Vorstadt. Es hätte jeden treffen können. pic.twitter.com/HFZzh5xEdk

— Außenministerin Annalena Baerbock (@ABaerbock) May 10, 2022

Додамо

Бербок супроводжувала Генпрокурор України Ірина Венедіктова, голова Київської ОВА Олександр Павлюк та куратор гуманітарного напрямку КОВА Олексій Кулеба.

Європейська делегація оглянула наслідки бомбардувань. Анналена зайшла всередину однієї з розтрощених будівель, щоб оцінити масштаби руйнувань.

Окрім того, в Бучі делегації показали місце масового поховання мирного населення, яке вбили російські окупанти.

Нагадаємо

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок прибула з візитом до Києва. Вона стала першою представницею німецького кабінету міністрів, яка з початку вторгнення рф відвідала Україну.

Українські Національні Новини

Суспільство