ukenru
glava-mzs-izrayilyu-vpershe-z-pochatku-vtorgnennya-pribuv-do-kiyeva

Голова МЗС Ізраїлю вперше з початку вторгнення прибув до Києва

 • 603387 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен повідомив, що він прибув до Києва. Це перший візит ізраїльського міністра в Україну з початку повномасштабного вторгнення рф, інформує УНН.

Цитата

"Я прибув до Києва для першого візиту ізраїльського міністра в Україну з початку війни. Я зустрінуся з президентом Зеленським і міністром закордонних справ Кулебою, відкрию посольство Ізраїлю в Києві, яке повернеться до безперервної та повноцінної роботи, відвідаю Бучу та Бабин Яр. Я прийшов сказати: Ізраїль стоїть поруч з Україною та українським народом у важкий час", - написав він у Twitter.

Деталі

Очікується, що Коен перебуватиме у Києві до п'ятниці, 17 лютого, і вранці вирушить назад до Ізраїлю, повідомляє The Times of Israel. 

До столиці України він прибув з генеральним директором Міністерства закордонних справ Роненом Леві та Симоною Гальперін, керівником відділу Євразії в міністерстві.

הגעתי כעת לקייב, לביקור ראשון של שר ישראלי באוקראינה מאז תחילת המלחמה.
אפגש עם הנשיא זלנסקי ושר החוץ קולבה, אפתח מחדש את שגרירות ישראל בקייב, שתחזור לפעילות רציפה ומלאה, ואבקר בבוצ'ה ובבאבי יאר.
באתי כדי לומר: ישראל עומדת לצד אוקראינה ולצד העם האוקראיני בשעתו הקשה pic.twitter.com/KfD7hqjxun

— אלי כהן | Eli Cohen (@elicoh1) February 16, 2023

Нагадаємо

За інформацією ЗМІ, Ізраїль досі відхиляв прохання адміністрації Байдена та інших урядів про надання військової допомоги Україні, побоюючись напруженості у відносинах з росією, але тепер Нетаньягу наказав переглянути цю політику.

Українські Національні Новини

Політика