ukenru
glava-danske-bank-pishov-u-vidstavku-na-tli-skandalu-pro-vidmivannya-groshey-povyazanikh-z-rf

Глава Danske Bank пішов у відставку на тлі скандалу про відмивання грошей, пов'язаних з РФ

 • 7845 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. Глава Danske Bank Томас Борген оголосив в середу про те, що йде у відставку. З повідомлення випливає, що Danske Bank сьогодні представить висновки про розслідування щодо відмивання грошей в естонському відділенні банку, передає УНН з посиланням на прес-службу Danske Bank.

"Очевидно, Danske Bank не впорався зі своїми обов'язками в історії з можливим відмиванням грошей в Естонії. Я глибоко шкодую про це. Хоча адвокат прийшов до висновку про те, що я виконав свої юридичні зобов'язання, я вважаю, що правильна річ для всіх сторін полягає в тому, щоб я подав у відставку. Як генеральний директор, я маю управлінську відповідальність за те, що відбувається в банку, і, звичайно ж, я її приймаю", - наводить прес-служба слова Борго.

Зазначимо, 1 липня прокуратура Естонії оголосила про порушення кримінального розслідування обставин можливого відмивання грошей за участю співробітників естонського відділення Danske Bank. За даними данський ЗМІ, через нього з 2007 по 2015 рік відмивалися великі суми грошей, в тому числі з Росії та країн СНД.

За інформацією Financial Times, обсяг “російських і колишніх радянських грошей”, переведених через естонське відділення Danske Bank, склав 30 млрд доларів протягом усього лише одного 2013 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу