ukenru
glava-belgiyskoyi-rozvidki-pidozryuyetsya-u-shpigunstvi-na-korist-rosiyi-zmi

Глава бельгійської розвідки підозрюється у шпигунстві на користь Росії - ЗМІ

 • 17042 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Кілька тижнів тому Генеральна служба інформації і безпеки Бельгії (GISS) тимчасово відсторонила голову своєї контррозвідки, офіс якого був запечатаний, а сам він відправлений під домашній арешт. Про це повідомляє "Польське радіо" із посиланням на бельгійські ЗМІ, інформує УНН.

Зазначається про інформацію деяких бельгійських видань, які стверджують, що GISS проводить розслідування відносно ще одного офіцера, підозрюваного у співпраці з Росією, але, ймовірно, мова йде про одну і ту ж особу.

"Бельгійський офіцер підозрюється в тісних зв'язках з громадянином Сербії, який офіційно працює на сербську розвідку, а неофіційно - співпрацює з розвідкою РФ. Якщо ця інформація підтвердиться, це буде найбільший шпигунський скандал в Європейському союзі за багато років. Бельгійська контррозвідка займає особливе місце в ЄС, оскільки бельгійці несуть відповідальність за безпеку і захист штаб-квартир ЄС і НАТО в Брюсселі", - йдеться у повідомленні.

Згідно з недавнім звітом Ради Європи, в Брюсселі в даний час працюють 250 китайських і 200 російських шпигунів. У минулому році глава австрійської контррозвідки публічно заявив, що Брюссель в даний замінив Відень, який за часів холодної війни вважався улюбленою ареною протистояння розвідок Сходу і Заходу.

Як повідомлялося раніше в УНН, спецслужби Ірландії повідомили про підвищення активності агентів РФ.

Українські Національні Новини

Новини Світу