ukenru
girskolizhniy-vidpochinok-v-ukrayini-podorozhchav-na-10-20-yak-zekonomiti

Гірськолижний відпочинок в Україні подорожчав на 10-20%: як зекономити

 • 14175 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Відпочинок на гірськолижних курортах України цього року подорожчав місцями на 10-20%, зокрема, у зв'язку із зростанням вартості енергоносіїв. Про це повідомив голова Центру розвитку туризму Володимир Царук в коментарі кореспонденту УНН.

Цитата:

"Ціни на багато послуг зросли, тому що збільшились видатки на електроенергію, газ. Особливо там, де є попит, - в Буковелі, перш за все. Тут найбільше подорожчав преміум-сегмент - тому що є на нього попит. На окремі дати він здорожчав на 15-20%. Апартаменти або готелі середнього рівня - там зростання є, але воно не таке помітне, - на гривень 30 або 60, що не так важливо для споживача. По інших курортах ціни якщо і зросли, то не так суттєво. Відсотків на 10 там є зростання", - зазначив Царук.

Деталі

За словами експерта, у порівнянні з минулим роком зростання вартості послуг на гірськолижних курортах є, але воно не таке суттєве, як очікувалось через подорожчання енергоносіїв. Окрім того, як зазначив експерт, ціни на проживання й основні послуги на гірськолижних курортах суттєво зростають на вихідні дні, оскільки більша частина туристів приїжджає саме в суботу-неділю. За інформацією експерта, різниця у вартості послуг із буднями може сягати 60%.

"Іде дуже велика диспропорція між наповненістю на вихідні і на будні, а черг на підйомники у вівторок-четвер немає взагалі. Тому і ціни коливаються в залежності від днів тижня - на вихідні вона зростає одразу на 50-60% на проживання і послуги. Хто хоче зекономити, може приїжджати не в п'ятницю, суботу, неділю, а в ті самі вівторок, середу, четвер", - додав Царук.

При цьому він зауважив, що суттєве коливання цін характерне для найбільш популярних курортів - перш за все, Буковеля. Водночас, наприклад, на Драгобраті такого коливання не спостерігається, оскільки через складну дорогу туристи планують поїздку туди на більшу кількість днів, не обмежуючись самими вихідними.

У цілому, за його інформацією, нинішній сезон вважається вдалим, на гірськолижних курортах достатньо туристів. Цьому сприяють закриті кордони з ЄС, а також гарна погода.

Доповнення

Раніше УНН повідомляв, що тарифи на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива за січень 2021 року зросли на 6%. Найбільше подорожчала електроенергія - на 36,6%. Про це свідчать дані Держстатистики.

Українські Національні Новини

Суспільство