gibridniy-artobstril-z-boku-rf-pochavsya-voseni-minulogo-roku-zelenskiy

Гібридний "артобстріл" з боку рф почався восени минулого року - Зеленський

 • 118161 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю для національного телемарафону прокоментував попередження, які лунали з боку розвідок різних держав про те, що росія готується до повномасштабної війни. За словами Глави держави, Україна готувалася, а гібридна атака з боку росії посилилася ще восени 2021 року, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Я б почав з вересня – жовтня (2021 – ред.)… звісно, справедливо починати з 2014 року, але про повномасштабне вторгнення, то такий гібридний «артобстріл» почався восени», - зауважив Глава держави.

Деталі

За словами Зеленського, саме тоді посилилися кібератаки, тиск на розвідку, тиск в економічній та енергетичній сферах.

Зеленський наголосив, що усі готувалися – і Україна, і розвідки різних країн. Президент також додав, що більшої кількості детальної інформації ніж у керівництва України, ні в кого не було. Але і кінцевого розуміння того, як розгортатимуться події, ні в кого не було.

«Ми розуміли, що відбувається підготовка – та чи інша. Обсяг чи об’єм, чи нахабність того, результати чого ми побачили з вами, ніхто не розумів до кінця. І одна справа, коли ти розумієш, що з боку білорусі, напевне, підуть танки, що росія піде через білорусь, а інша справа, коли конкретно з білорусі на тебе летять ракети. Різниця, здається, не велика, що попереджали, що були якісь меседжи про те, що з того боку може початися технікою наступ. Але різниця велика. Ти воюєш з тими силами та засобами, які на території білорусі, які переходять і ідуть в Україну, або ти воюєш з двома країнами. Диявол в деталях. Ніхто до кінця не знав, що відбудеться. Це все не правда, щоб не говорили – деталі ніхто до кінця не знав», - наголосив Президент.

Доповнення

Рано вранці 24 лютого росія почала відкриту повномасштабну війну на території України. Російські військові цинічно обстрілюють житлові будинки, лікарні, школи та дитсадки. Весь світ солідарний з Україною в боротьбі з російською агресією.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі