ukenru
getmantsev-rozpoviv-pro-vidnovlennya-roboti-reyestru-podatkovikh-nakladnikh

Гетманцев розповів про відновлення роботи реєстру податкових накладних

 • 360433 переглядiв

КИЇВ. 3 травня. УНН. Роботу Єдиного реєстру податкових накладних, зупинену з початком активних військових дій, планують відновити найближчим часом. Про це в інтерв'ю УНН розповів голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетмацев.

Цитата

«Ми працюємо над тим, щоб підняти його… Нами було ухвалено єдине можливе рішення і єдине правильне рішення — про закриття доступу до Реєстру. Ризики того, що система розбалансується внаслідок непідконтрольності певних регіонів, процесів, які там відбуваються — несумірні із зручністю системи.

Але зараз ми розглядаємо можливості безпечного запуску системи. Ось якраз у законопроекті 7311 («Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо окремих податків та зборів у період воєнного, надзвичайного стану», яким скасовується ціла низка норм, запроваджених на початку воєнного стану. Розгляд законопроекту і альтернативних було тимчасово відкладено з технічних причин, але, як очікується, – законопроекти будуть винесені на розгляд до сесійної зали на одному з наступних пленарних засідань – ред.) до другого читання будуть правки для того, щоб система запрацювала», – розповів Гетьманцев.

Нагадаємо

Реєстрація податкових накладних була призупинена рішенням Кабміну від 28 лютого у зв'язку із запровадженням воєнного стану.

Українські Національні Новини

Економіка