ukenru
geraschenko-rozpovila-de-znadobitsya-nova-rezolyutsiya-pare-schodo-azovu-i-zakhoplenikh-moryakiv

Геращенко розповіла, де знадобиться нова резолюція ПАРЕ щодо Азову і захоплених моряків

 • 5690 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Нова резолюція Парламентської Асамблеї Ради Європи щодо Азовського моря і Керченської протоки допоможе адвокатам у захисті українських моряків. Про це Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила журналістам у Стразбурзі після ухвалення резолюції, передає УНН з посиланням на прес-службу БПП.

"Сьогоднішня Резолюція ПАРЄ надзвичайно важлива виходячи з кількох положень: вперше в резолюції ПАСЄ закріплено статус українських моряків, які 25 листопада були захоплені РФ, згідно Женевської Конвенції. Цей документ чітко визначає, що моряки є військовополоненими. І ми вже мали розмову з адвокатом одного з полонених моряків, паном Полозовим, який підкреслив, що це формулювання Резолюції ПАСЕ буде використовуватися як важливий аргумент захисту українських моряків. Також захист буде вимагати від російської сторони безумовно дотримуватися статусу українських моряків, який визначає Резолюція ПАРЄ", – заявила Геращенко.

За словами першого Віце-спікера, дуже важливо, що в резолюції закріплена вимога негайного допуску до полонених моряків представників Міжнародного комітету червоного хреста, Комітету з запобігання тортурам.

"Важливо, що в резолюції ідеться також і про економічні проблеми, які виникли в Азовському морі та Керченський протоці через блокаду Росією мореплавства", – зазначила Геращенко.

Як повідомляв УНН, Парламентська Асамблея Ради Європи 24 січня підтримала резолюцію "Ескалація напруженості навколо Азовського моря і Керченської протоки та загрози європейській безпеці". "За" проголосували 103 делегати, "проти" - 3, і 16 – утримались.

Українські Національні Новини

Політика