ukenru
genshtab-rashisti-namagalis-provesti-shturm-maryinki-bezuspishno

Генштаб: рашисти намагались провести штурм Мар’їнки - безуспішно

 • 99787 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. росія продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти України, протягом доби продовжила авіаційні удари по Маріуполю, намагалась штурмувати Мар'їнку. Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ станом на 18:00 15 квітня, пише УНН.

Цитата

"Протягом поточної доби на всіх напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала. Ворог не припиняє завдавати ракетних ударів по об’єктах промислової та цивільної інфраструктури на території України і намагається вести наступ на окремих напрямках. Продовжуються авіаційні удари по місту Маріуполю. Триває часткова блокада Харкова. На Донецькому напрямку противник намагався провести штурм Мар’їнки, успіху не мав", - повідомили в Генштабі.

Деталі

Як зазначають у ГШ, у порушення норм Міжнародного гуманітарного права окупанти на тимчасово зайнятих територіях продовжують утискати права громадян України.

Так, порушуючи правила ведення війни, диверсійно-розвідувальні групи ворога, для проведення диверсій на території України, викрадають або, погрожуючи фізичною розправою, забирають автомобільний транспорт та цивільний одяг у місцевих жителів.

Крім того повідомляється, що російські окупанти, з метою придушення супротиву українців, проводять фільтраційні заходи та пошук осіб, що мали стосунок до військової служби.

В тимчасово зайнятих ворогом районах Луганської області фіксується використання будівель та прилеглих територій загальноосвітніх закладів для облаштування додаткових польових шпиталів, місць розміщення озброєння, боєприпасів та військової техніки, повідомляють у Генштабі.

Зазначається, що у окремих населених пунктах ворог намагається імітувати вибори та незаконно призначати "органи місцевого самоврядування" з числа місцевих мешканців, лояльних до окупаційної влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер тимчасово окупованого Токмака склав повноваження

"Підрозділи Сил оборони України продовжують утримувати визначені оборонні рубежі, завдавати ворогу втрат та поступово звільняти населені пункти від військ російських загарбників", - наголошують у зведенні.

Нагадаємо

За інформацією Міністерства оборони, у Маріуполі тривають активні бої в районі металургійного комбінату ім. Ілліча та у портовій зоні, але повністю захопити місто росіянам наразі не вдається.

Українські Національні Новини

Суспільство