ukenru
gensek-radi-yevropi-zrobiv-zayavu-schodo-vbivstva-babchenka

Генсек Ради Європи зробив заяву щодо вбивства Бабченка

 • 8846 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. У Раді Європи рішуче засуджують вбивство журналіста Аркадія Бабченка ввечері у вівторок у Києві. Про це написав на своїй сторінці в Twitter Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд, передає УНН.

"Ми рішуче засуджуємо вбивство журналіста Аркадія Бабченка в Києві. Воно повинно бути швидко і детально розслідувано. В Європі все частіше нападають на журналістів. Ми повинні зробити все можливе, щоб зупинити цю тенденцію, яка загрожує демократії", - написав Генсек РЄ.

Нагадаємо, 29 травня ввечері на російського журналіста Аркадія Бабченко вчинили замах - стріляли в спину. Пізніше стало відомо, що журналіст помер від поранень у кареті "швидкої".

Як повідомляв УНН, слідчі почали кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України за фактом вбивства російського журналіста Аркадія Бабченко, якого застрелили невідомі в Києві. Поліція надала фоторобот можливого вбивці Аркадія Бабченка.

У провадженні щодо вбивства Бабченка призначать низку експертиз.

СК РФ також порушив справу щодо вбивства журналіста Бабченка у Києві. Російські слідчі хочуть допомогти Україні в справі про вбивство Бабченка.

Українські Національні Новини

Політика